KAUNO ŠV. APAŠTALŲ PETRO IR      PAULIAUS ARKIKATEDRA BAZILIKA 

 

  KAUNO ŠV. APAŠTALŲ PETRO IR      PAULIAUS ARKIKATEDRA BAZILIKA 

ĮVYKIAI

KAUNO ŠV. APAŠTALŲ PETRO IR PAULIAUS ARKIKATEDRA BAZILIKA

Sausio 15 d., 2024

Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros parapijos 2023 metų veiklos ataskaita

Sausio 14-tą dieną Kauno Arkikatedros bendruomenė po šv. Mišių rinkosi Parapijos namuose, kur Katedros klebonas, monsinjoras Vytautas Grigaravičius pateikė 2023 m. statistinę, finansinę ir sielovados veiklų ataskaitą.

Išsamiai supažindinęs susirinkusius su statistiniais bei finansiniais parapijos veiklos rodikliais bei atsakęs į rūpimus klausimus, klebonas V. Grigaravičius apie sielovadinę parapijos veiklą bei kas bendruomenę daro patrauklia pakvietė pasisakyti sielovados grupių vadovus.

Kokie metų rezultatai, kokius tikslus sau kelia, kokia pagalba reikalinga, telkiant parapijiečius į bendrą veiklą diskutavo bažnyčios chorų vadovas Ramūnas Baranauskas, Švč. Sakramento adoracijos grupės vadovė ses. Aloyza. Mintimis apie savo veiklą dalijosi Gyvojo Rožinio grupės kuratorė Džiuljeta Matulevičienė bei Marijos Legiono vadovė Daina Baranauskienė. Apie ilgametę Jėzaus Sandoros maldos grupės veiklą kalbėjo. Algis Žiūkas. Su pasididžiavimu apie Šv. Rašto skaitovų bei tėvų katechezės grupių veiklą pasakojo Gabrielė Plerpaitė. Dėkodamas už bendrą veiklą Piligrimų centre, Mantas Kuraitis išreiškė viltį tolimesniam bendradarbiavimui įvairių amžiaus grupių katechezėje. Buvo pasidžiaugta aktyvia senjorų veikla parapijoje bei gausia Švento Rašto studijų grupe. Sprendžiant socialines parapijiečių problemas, darbą atnaujino parapijos Caritas savanorių grupė. Visi kalbėjusieji akcentavo, kad dirba prasmingą darbą, didžiuojasi, matydami savo darbo indėlį, džiaugėsi, kad jaučiasi esą reikalingi.

Dėkodamas už laiką, skiriamą parapijos veiklai, monsinjoras Vytautas Grigaravičius akcentavo, kad kiekvienas iš mūsų yra reikalingas, nes tada bažnyčia tampa gyva.

Po diskusijų ir pokalbių buvo rodomas koncerto, vykusio arkikatedroje gruodžio 1-2 dienomis, įrašas.


Lilija

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo

arkikatedra bazilika

Kontaktai 

Vilniaus g. 1, LT–44281 Kaunas

El. p.  arkikatedrabazilika@gmail.com

Raštinės tel.: (37) 32 40 93

Klebono tel.: +370 601 01044

© Kauno arkikatedra bazilika, 2006–2023

Atsiskaityti dabar
Peržiūrėti informaciją
- +
Išparduota